مصر: گذرگاه رفح برای تردد مسافران بسته نشده است دفتر اطلاع‌رسانی فلسطین از قصد دشمن برای حمله رفح خبرداد فرانسه با حمله به رفح مخالفت کرد اسلامی: اراده رسیدن به تولید ۲۰هزار مگاوات برق اتمی تا سال ۱۴۲۰ را داریم سردار ایزدی: پدافند غیرعامل در مسیر رو به رشدی قرار گرفته است رئیس انجمن هسته‌ای ایران: تولید ۲۰ هزار مگاوات برق اتمی را دنبال می‌کنیم رئیسی در دیدار با بارزانی: عراق و اقلیم کردستان مانع استفاده از خاک این منطقه علیه ایران شوند رئیس سازمان انرژی اتمی: آماده مشارکت و همکاری‌های علمی با کشور‌های دیگر هستیم گروسی وارد تهران شد گزینه‌های اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟ امیرعبداللهیان با نیچروان بارزانی دیدار کرد حضور سفیر عربستان در تهران در کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای اصفهان + فیلم شکوه یک انقلاب و تغییر دنیا اطلاع‌رسانی صادقانه باعث افزایش تعداد رأی‌دهندگان شده است دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود+ فیلم رهبر انقلاب در دیدار با کارگزاران حج: جمهوری اسلامی در پشتیبانی از فلسطین منتظر کسی نماند و نمی‌ماند | حج امسال، حج برائت است لاوروف: هیچ تفاوتی میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بر سر روسیه و چین وجود ندارد ابراز نگرانی رییس سیا از مشارکت ایران و روسیه حملات توپخانه‌ای اشغالگران به حومه درعا در سوریه رئیس‌جمهور: متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند آغاز به کار نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای
سرخط خبرها

تصویب قطعنامه آتش‌بس غزه در مجمع عمومی سازمان ملل + فیلم

  • کد خبر: ۱۹۹۹۱۱
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۰۱:۲۹
تصویب قطعنامه آتش‌بس غزه در مجمع عمومی سازمان ملل + فیلم
قطعنامه اسلامی-عربی در مورد آتش‌بس در غزه با ۱۵۳ رای موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۲۳ رأی ممتنع در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، در جلسه اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل درباره وضعیت نوار غزه که عصر سه شنبه به وقت محلی ۱۲ دسامبر ۲۰۲۳ برابر با ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۲ تشکیل شد،  ۱۵۳ کشور از میان ۱۹۳ عضو سازمان ملل به قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه و نیز آزادی فوری و بدون قید و شرط همه "گروگانها" رای مثبت داد. ۱۰ عضو سازمان ملل رای منفی دادند و ۲۳ عضو نیز رای ممتنع دادند و به این ترتیب اکثریت قاطع اعضای سازمان ملل در برابر آمریکا و رژیم اسرائیل ایستادند. پارارگوئه و اتریش نیز در زمره مخالفان این قطعنامه بودند که رای منفی دادند.

انگلیس مهمترین متحد آمریکا و کشورهایی همچون آلمان، ایتالیا، هلند و اوکراین نیز به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

در دهمین جلسه اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل با عنوان حمایت از غیرنظامیان و اجرای تعهدات حقوقی و بشردوستانه، قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه به رغم مخالفت ۱۰ عضو سازمان ملل از جمله آمریکا حامی بزرگ رژیم اسرائیل و نیز این رژیم به تصویب رسید.

 این قطعنامه که از سوی گروه کشورهای عربی و اسلامی ارائه شده است، از وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه و رنج مردم غیرنظامی فلسطین ابراز نگرانی شدید می کند و  بر  محافظت از جمعیت غیرنظامی فلسطین و اسرائیل باید مطابق با قوانین بین المللی بشردوستانه تاکید می کند و خواستار آتش بس فوری بشردوستانه است.

 این قطعنامه مجددا تاکید می کند که همه طرف ها باید به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی از جمله حقوق بشردوستانه بین المللی به ویژه در مورد حمایت از غیرنظامیان، پایبند باشند. این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه «گروگان ها » و همچنین تضمین دسترسی بشردوستانه است.

تلاش آمریکا وکشورهای غربی برای تغییر قطعنامه و معرفی حماس به عنوان گروه تروریستی با مخالفت کشورهای عضو و با عدم کسب حدنصاب آرای لازم برای دومین بار با شکست مواجه شد. جمهوری اسلامی  در همراهی با تصمیم کشورهای اسلامی و عرب و با ثبت مجدد تحفظ خود نسبت به راهکار مطرح در مساله فلسطین وشناسایی اسرائیل، به قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه رای مثبت داد.

تصویب قطعنامه آتش‌بس غزه در مجمع عمومی سازمان ملل + فیلم

پیش از این رای گیری این قطعنامه ، اصلاحیه هایی مطرح شد که هیچ یک به تصویب نرسیدند. از جمله اصلاحیه ای به رهبری ایالات متحده در مورد پیش نویس قطعنامه بحران غزه در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب نشد. این اصلاحیه فقط ۸۴ رای کسب کرد و نتوانست اکثریت دو سوم آرای اعضای سازمان ملل را به دست آورد.

تصویب قطعنامه آتش‌بس غزه در مجمع عمومی سازمان ملل + فیلم

گیلعاد اردان سفیر و نماینده اسرائیل در سازمان ملل که از طرح این قطعنامه و تصویب آن عصبانی بود، پیش از رای گیری در سخنانی با در دست گرفتن تصویر «یحیی سنوار» رئیس جنبش حماس گفت: اگر آتش بس واقعی می خواهید با حماس تماس بگیرید و یحیی سنوار را بخواهید.

سفیر رژیم اسرائیل در سازمان ملل مدعی شد: آتش بس به معنای بقای حماس است.این دیپلمات اسرائیلی مدعی شد: به حماس بگویید سلاح های خود را زمین بگذارد، خود را تسلیم کرده و گروگان ها را برگرداند. آنگاه آتش بس واقعی خواهید داشت که برای همیشه ادامه خواهد داشت.

اما ریاض منصور سفیر و نماینده تشکیلات خودگران فلسطین در سازمان ملل تصویب این قطعنامه را تاریخی خواند.

دنیس فرانسیس، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل روز یکشنبه نامه‌ای به ۱۹۳ کشور عضو این سازمان ارسال کرد که در آن اعلام کرده بود این جلسه توسط ۲۲ عضو گروه عرب و ۵۷ عضو سازمان همکاری اسلامی درخواست شده است. رئیس مجمع عمومی سازمان ملل پیش از رای گیری درباره این قطعنامه تاکید کرد: آنچه در غزه شاهد هستیم، قتل و کشتار غیرنظامیان و نقض صریح قوانین انسانی بین‌المللی است.

رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصریح کرد: ۷۰ درصد از قربانیان جنگ در غزه زنان و کودکان هستند.

اسامه عبدالخالق سفیر و نماینده دائم مصر در سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: شرایط در غزه خطرناک است و پیامدهای زیادی بر امنیت و صلح جهانی به دنبال خواهد داشت و تنها راه نجات جان غیرنظامیان در غزه آتش‌بس فوری است.

او  هشدار داد: ادامه جنگ در غزه، منطقه را به سوی یک جنگ تمام عیار پیش می‌برد. سفیر مصر  با انتقاد از حامیان رژیم اسرائیل گفت: حامیان اسرائیل  استانداردهادر قبال بحران غزه استانداردهای دوگانه و سیاست یک بام و دو هوا را دنبال می کنند.

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد نیز با بیان اینکه واشنگتن با برخی مفاد قطعنامه تهیه شده موافق است، مدعی شد آمریکا تمرکز خود را بر ایجاد «صلح پایدار» گذاشته است.سفیر آمریکا در سازمان ملل ادعا کرد که واشنگتن از برخی مفاد این قطعنامه حمایت می کند.

وی مدعی شد، موافقیم که وضعیت بشردوستانه در غزه وخیم است و نیازمند توجه فوری و مداوم است و  غیرنظامیان به آب و غذا، سرپناه و مراقبت های پزشکی نیاز دارند. او در عین حال بر آزادی فوری و بی قید و شرط  "همه گروگانها" تاکید کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->